דף הבית › פורומים › תזונה › איך פיטואסטרוגן יכול להפחית סיכון לתמותה בנשים עם סרטן שד שלילי לקולטן ? › איך פיטואסטרוגן יכול להפחית סיכון לתמותה בנשים עם סרטן שד שלילי לקולטן ?
ד"ר סיגל אילת-אדר
אכן, שאלה מעניינת. ראשית ברור שצריכת סויה יכולה להוות סמן לאורח חיים בריא יותר שקשור לסיכון פחות לתמותה, לאו דווקא בגלל הסויה. ייתכן שאכילת סויה מסמלת דפוס אכילה צמחוני, שמוכר כקשור לתמותה נמוכה יותר (גם ממחקרים תצפיתיים).
פיטואסטרגנים אינם תחליפי הורמונים. תחליפי הורמונים הם הרבה יותר פוטנטיים ויש סברה דווקא שפיטורסטרוגנים בהיותם פחות פוטנטיים "תופסים" את הרצפטורים של האסטרוגן ומונעים סרטן השד. ( J Nutr. 1999;129:758S–767S.) (http://www.wcrf.org/sites/default/files/Breast-Cancer-Survivors-2014-Report.pdf)
המעניין כאן הוא שהתצפית היתה דווקא בנשים עם גידול שאיננו מגיב להורמונים Triple negative – במחקר. במחקר אחר ההסבר לתוצאה היה, שתתכן אינטראקציה בין פיטואסטרוגנים לסוג הסרטן בהשפעתם על ההשרדות וייתכן שהפרוגנוזה הפחות טובה בחולות ER-negative קשורה לכאורה להשפעה טובה של הפיטואסטרוגנים. זה ההסבר היחיד שמצאתי לתצפית הזו Am J Clin Nutr. 2012;96:123–132.