לאור דיווח זה, והעובדה שלמעשה קשה למטופל המצוי לדעת אם הוא באיזור בו יש התפלה מלאה של מיים או חלקית, האם היית ממליצה לבדוק שגרתית רמות יוד ולהציע תוספים או מזונות עשירים ? (על אילו מזונות באמת אפשר להמליץ ?)
לאור דיווח זה, והעובדה שלמעשה קשה למטופל המצוי לדעת אם הוא באיזור בו יש התפלה מלאה של מיים או חלקית, האם היית ממליצה לבדוק שגרתית רמות יוד ולהציע תוספים או מזונות עשירים ? (על אילו מזונות באמת אפשר להמליץ ?)
אני אישית חושבת שיש מקום למדידה כזו לפחות אחת לתקופה, אבל אינני מודעת לעלויות הבדיקה ובעיקר לתוקף שלה. כמדומני הבדיקה נעשית בשתן.
נכון להיום יש מלח מועשר ביוד, רק שזו סתירה בגוף המוצר שהרי אנחנו לא ממליצים על הגברת הוספת מלח. דומה הדבר להעשרת מרגרינות בויטמין A,D לפי הוראת משרד הבריאות, כשאנחנו לא ממליצים להגביר את צריכתן (אגב, אין לי מושג אם התקנה הזו עדיין קיימת או שהסירו אותה).
מקורות בדיאטה: העיקרי הוא פירות הים ועשבי ים, אבל קיימת שונות רבה בתכולתם במקומות שונים. מוצרי חלב (בעיקר אלה מבעלי חיים שמקבלים תוספי יוד), דגנים וביצים.
בירקות ופירות כמות משתנה של יוד המושפעת מכמותו באדמה והשימוש בחומרי דישון.
חומר נוסף ניתן למצוא ב: https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-HealthProfessional/#h3