השאלה כאן אם זה סיבתי כמובן או ממצא אקראי או שיש מאפיינים אחרים לצרכני שוקולד שיכולים להסביר את ההשפעה המגינה. האם ידוע על הסבר ביולוגי שיכול להסביר. אני שואל גם כי מטופלים כבר התחילו לשאול אותי על המחקר הזה ואני חושש קצת שזה יעודד כמה לצריכה מוגזמת של שוקולד…
השאלה כאן אם זה סיבתי כמובן או ממצא אקראי או שיש מאפיינים אחרים לצרכני שוקולד שיכולים להסביר את ההשפעה המגינה. האם ידוע על הסבר ביולוגי שיכול להסביר. אני שואל גם כי מטופלים כבר התחילו לשאול אותי על המחקר הזה ואני חושש קצת שזה יעודד כמה לצריכה מוגזמת של שוקולד…
חשוב לציין שהקשר שנמצא היה עבור אכילת שוקולד אחת עד 3 פעמים לחודש, בהשוואה לפחות מפעם בחודש, אכילה מרובה יותר של שוקולד לא נמצאה קשורה לסיכון פחות עוד יותר. כלומר לא נמצא קשר מנה:תגובה.
המחקר הזה פורסם רק כ"פרומו" ולא כמאמר מלא ולכן מנגנונים אפשריים ממחקרים אחרים בנושא יכולים להיות חומרים נוגדי חימצון, פוליפנולים וכדומה.
החוקרים מציינים שקיים מחקר התערבותי בנושא:
he editorialists Pokorney and Piccini pointed to the ongoing Cocoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study (COSMOS), a randomized trial looking at whether daily supplements of cocoa extract and/or a standard multivitamin reduces the risk of developing cardiovascular disease and cancer. However, the end points don't include AF.