במחקרים אחרים בנושא, לא נבדק הקשר בין צריכת אגוזים לפרפור פרוזדורים אך נמצא קשר הפוך עם אי ספיקת לב.
במחקר התערבות עם דיאטה ים תיכונית, תוספת אגוזים לא הפחיתה פרפור פרוזדורים, אולם מספר המקרים היה קטן מכדי למצוא קשר (PREDIMED ובו הוסיפו 30 גרם ליום אגוזים ושקדים (Mixed nuts) .באנאליזה מתוך 3.1 מיליון אמריקאים שעשו אולטרהסאונד לגילוי אנאוריזמה של האאורטה, צריכת אגוזים מעל ל-3 פעמים בשבוע היתה קשורה לסיכון פחות להימצאות אנאוריזמה OR 0.90, 95% CI 0.89 to 0.93, קשר כזה נמצא גם במחקר המדווח אם כי לאחר תיקנון הוא לא היה מובהק סטטיסטית.
הסברים אפשרים לממצא, כפי שניתנו על ידי החוקרים: גורם מתווך – שינוי משקל. בהסתמך על מחקרי עוקבה קודמים שבהם נמצא קשר בין צריכת אגוזים לירידה במשקל. במחקר הנוכחי נמצא קשר בין משקל לפרפור פרוזדורים. החוקרים מתארים שמצאו קשר לא לינארי בין צריכת אגוזים לאי ספיקת לב, כשצריכה גבוהה יותר לא היתה קשורה לאי ספיקת לב. השערתם היא, שצריכה אגוזים גבוהה יותר משקפת גם עליה במשקל ולכן לא נמצא קשר. מנגנונים מוצעים נוספים: השפעה נוגדת חימצון ונוגדת דלקת, שיפור בתיפקוד האנדותל, ירידה ב- LDL-C (שנצפתה רק בצריכת 60 גרם שקדים ליום- שכפי הנראה לא היתה במחקר הנוכחי.).
לשאלתך לגבי הכמות עליה מדובר ובכן צריך להבין את מתודולוגיית השאלון כדי לדעת שאי אפשר ממש לדעת… השאלון היה שאלון תכיפות צריכה לא כמותי ולכן ניתן לדעת רק את תכיפות הצריכה ולא את הכמות.
לגבי השאלה אם אפשר לאכול שקדים במקום אגוזים- קשה לענות. בד"כ בשאלונים כאלה לא נכנסים לכאלה דקויות וייתכן אפילו שבחלקם לא מפרידים בין שקדים ואגוזים מלוחים ולא מלוחים.
ולכן – ההמלצה קצת מעורפלת למרות הצטברות העדויות על הקשר המיטיב של שילוב אגוזים ושקדים בתפריט. מאחר ואנחנו יודעים את סכנות המלח – ההמלצה היא לאכול לא מומלחים ולשמור על משקל תקין תוך כדי אכילתם.