מסקנות המחקר אומרת שלחומצה שומן לינולאית קשר מיטיב עם מניעת סוכרת סוג 2 אבל לאראכידונית אסיד קשד הפוך:
Findings suggest that linoleic acid has long-term benefits for the prevention of type 2 diabetes and that arachidonic acid is not harmful.
הבעיה היא, שככל הידוע לי, חומצת שומן אראכידונית היא תוצר התארכות של חומצת שומן לינולאית, ולכן לא הייתי מסיקה מהמחקר שכדאי להגביר צריכת חומצות שומן אומגה-6.
נכון להיום ההמלצה היא להגביר צריכת חומצות שומן אומגה-3 על מנת להקטין את היחס בין אומגה-3 לאומגה-6. חומצות שומן אומגה 3 נמצאות בעיקר בדגים, וכן בשמן קנולה, פשתן ובאגוזי מלך.
שומן חד בלתי רווי הוא השומן המומלץ ביותר לפי הידוע לנו היום וקבוצה זו כוללת שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו ובוטנים.
החלפה של פחמימות בשומן רב בלתי רווי הכולל גם אומגה-3 וגם אומגה-6 הוכחה כיעילה. לגבי החלפת שומן רווי בשומנים אלה – הנטייה היא לחשוב שהם עדיפים על פני שומן רווי אבל לא בכל המחקרים מצאו את התוצאה הזו.