ובכל זאת מכל מלמדי השכלתי ואני מעתיקה את תשובתה של
פרופ' צופיה איש-שלום
מומחית לרפואה פנימית,אנדוקרינולוגיה וסוכרת
מרכז מחקר אנדוקריני, מרכז רפואי לין, חיפה
סיו"ר העמותה הישראלית לאוסטיאופורוזיס ומחלות עצם
יו"ר הועדה לדנסיטומטריה במועצה הלאומית לבריאות האישה
יו"ר ארגון הרופאות, הר"י.
מרפאה: בית חולים אלישע, חיפה
ויטמין D 2 הוא ERGOCALCIFEROL שמקורו צמחי ו-D3= CHOLECALCIFEROL בא מן החי.
שניהם עוברים שפעול בכבד ל- 25OHD ׁ(מטבוליט בעל זמן מחצית חיים אורך שמשמש להערכת סטטוס ויטמין D, כלומר מצב ספיקה).
הידרוקסילציה נוספת בכליה והופך ל- 1,25OH2D(מטבוליט פעיל ביולוגית בעל זמן מחצית חיים של כיממה). . זמן פינוי של D2 מהגוף מהיר פי 5 מזה של D3. ההערכה נעשתה לגבי תוספים.
יש עבודות לקורלציה בין תזונה לסטטוס ויטמין D, אך תרומת התזונה מועטה מאוד פרט לבאזורי צריכה מוגברת של דגים שמנים. המכילים הרבה D3.
בעור, באור UV ישנו יצור של D3 מכולסטרול בבעלי חיים כולל בני אדם.