-
דיון
-
הופתעתי לראות בכתבה זו שעגבניה הוגדרה כמזון "פרו – דלקתי ", בעוד שפיצה כמזון אנטי דלקתי . זו לא טעות ?
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
הופתעתי לראות בכתבה זו שעגבניה הוגדרה כמזון "פרו – דלקתי ", בעוד שפיצה כמזון אנטי דלקתי . זו לא טעות ?
שאלה מעניינת ותודה על תשומת הלב. נראה לי שהתשובה טמונה בשיטת המחקר. אנסה להסביר:
בנו 18 קבוצות מזון שאותן הכניסו למודל פקטוריאלי – כלומר מתוך 39 קבוצות נבנו דפוסי אכילה שכללו מזונות שאוכלים יותר ומזונות שאוכלים פחות בכל דפוס אכילה. דפוסי האכילה נבדקו מול גורמי דלקת. כלומר – דפוס אכילה שבו נמדדו רמות גבוהות יותר של גורמי דלקת – כונה "פרודלקתי". ולהפך.
מכאן – ייתכן שהעגבניה הופיעה בדפוס אכילה שהיו בו גם מזונות פרודלקתיים ולכן יחד דפוס האכילה נחשב "פרודלקתי". הכוונה איננה – שמי שאוכל יותר עגבניות יש לו יותר דלקת. אלא – שאכילת עגבניות שהולכת יחד למשל עם הרבה פסטה (פסטה ברוטב עגבניות), קשורה ליותר מדדי דלקת לעומת מי שאוכל פחות פסטה עם עגבניות. לא מדובר על מזון בודד. כך לדוגמה, עגבניה כללה: 1 fresh tomato, 1 small glass of tomato juice, or 1/2 cup (115 g) tomato sauce
יכול להיות שאופן הצגת הנתונים היה מטעה, בכל אופן הכוונה היא להתייחס יותר לדפוס האכילה ופחות לרכיבי המזון הספציפיים.