-
דיון
-
התופעה כפי שמדווחת בסקירה הזו מוכרת , יש לא מעט אנשים שבוחרים כיום בדיאטה נטולת גלוטן על אף שאינם סובלים מצליאק, ביניהם גם צמחוניים וטבעוניים. מהסקירה עולה שיש לקחת בחשבון אפשרות לריכוזים גבוהים יותר של מתכות בדם (אם הבנתי נכון בשל צריכה יחסית גבוהה של דגים ?) אבל סיכון זה אם לא אמור להיות רלבנטי עבור צמחוניים וטבעוניים שנראה לי שנוטים יותר לאמץ זאת. השאלה בקיצור אם יש מקום להמליץ למטופלים שבחרו בדיאטה זו או שוקלים לבחור בה אם ואיך נכון לאמץ אותה בכדי שהתועלת הצפוייה תעלה על הסיכון האפשרי.
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.