דף הבית › פורומים › תזונה › איך צריכת גדולה יותר של חלבונים מהחי מהחי מפחיתה סיכון לשבץ ? › איך צריכת גדולה יותר של חלבונים מהחי מהחי מפחיתה סיכון לשבץ ?
12/07/2017 בשעה 11:38
#5169
ד"ר סיגל אילת-אדר
התוצאות הפוכות:
הסיכון לכלל סוגי אירועים מוחיים ואירועים מוחיים איסכמיים היה קטן ב-40% ו-40%, בהתאמה, באלו ברבעון העליון של צריכת חלבונים מירקות, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון. מנגד, בנבדקים עם צריכת החלבונים הרבה ביותר מבעלי חיים תועד סיכון נמוך ב-53% לדימום תוך-מוחי.
המנגנון המוצע על ידי החוקרים:
למרות שחלבון מהצומח מכיל פחות חומצות אמינו חיונית,ארגינין שהוא חומצת אמינו לא חיונית, הוא בעל השפעה מפחיתת לחץ דם.