• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • שאלות ותשובות
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • ניוזלטר נובמבר 2020

          ניוזלטר נובמבר 2020

        • ניוזלטר ספטמבר 2020

          ניוזלטר ספטמבר 2020

        • ניוזלטר אוגוסט 2020

          ניוזלטר אוגוסט 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • כנסים ואירועים
        • APCCN – כנס אסיה פסיפיק

          APCCN – כנס אסיה פסיפיק

        • לא נמצאו פוסטים

        • לעמוד הכנסים
  • מתכונים
        • לביבות ירק אפויות בתנור

          לביבות ירק אפויות בתנור

        • סופגניות אפויות מקמח כוסמין מלא

          סופגניות אפויות מקמח כוסמין מלא

        • עוגת תפוחים ושיבולת שועל – מתכון ליום העוגה הבינלאומי 26.11

          עוגת תפוחים ושיבולת שועל – מתכון ליום העוגה הבינלאומי 26.11

        • מתכונים לארוחות מזינות – המנה הירוקה

          מתכונים לארוחות מזינות – המנה הירוקה

        • לעוד מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • כנסים ואירועים
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • צרו קשר
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • שאלות ותשובות
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • ניוזלטר נובמבר 2020

          ניוזלטר נובמבר 2020

        • ניוזלטר ספטמבר 2020

          ניוזלטר ספטמבר 2020

        • ניוזלטר אוגוסט 2020

          ניוזלטר אוגוסט 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • כנסים ואירועים
        • APCCN – כנס אסיה פסיפיק

          APCCN – כנס אסיה פסיפיק

        • לא נמצאו פוסטים

        • לעמוד הכנסים
  • מתכונים
        • לביבות ירק אפויות בתנור

          לביבות ירק אפויות בתנור

        • סופגניות אפויות מקמח כוסמין מלא

          סופגניות אפויות מקמח כוסמין מלא

        • עוגת תפוחים ושיבולת שועל – מתכון ליום העוגה הבינלאומי 26.11

          עוגת תפוחים ושיבולת שועל – מתכון ליום העוגה הבינלאומי 26.11

        • מתכונים לארוחות מזינות – המנה הירוקה

          מתכונים לארוחות מזינות – המנה הירוקה

        • לעוד מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • כנסים ואירועים
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • צרו קשר
דף הבית » דיון » פלבונולים ודמנציה/אלצהיימר

פלבונולים ודמנציה/אלצהיימר

דף הבית › פורומים › תזונה › פלבונולים ודמנציה/אלצהיימר

בחזרה לפורום

תגיות: דמנציה, פלאבנולים

  • מאת
    דיון
  • 07/02/2020 בשעה 10:59 #17112

    מבקר

    המחקר המעניין והחשוב הזה  מראה כי לצריכת פלבונולים בתזונה יש ככל הנראה אפקט מגן מפני התפתחות דמנציה ואלצהיימר. שתי שאלות: 1. האם מדובר בקשר מנה-תגובה ואם כן מהן רמות הסף שעליהן אפשר להמליץ למטופלים (אם אפשר במונחים פשוטים של סוגי מזונות וכמויות..)  2. האם יש עדויות לכך שצריכה מספקת של פלבונולים עשוייה גם להאט התפתחות דמנציה בקרב מטופלים שיש להם כבר ירידה קוגניטיבית ? ואם אין  עדויות האם יש רציונל להציע צריכה מספקת של פלבונולים למטופלים כאלה ?

  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 16/02/2020 בשעה 21:04 #17115

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    באנגלית אומרים: Hold your horses…

    מדובר במחקר תצפיתי מאד מרשים אמנם, אבל רחוק מאשר לקבוע קשר מנה: תגובה וודאי. יתרה מזאת, לא ניתן לקבוע איזה מהפלאוונולים פעיל יותר מהאחר. מדובר בפלאוונולים מהדיאטה – כך שבוודאי מדובר על דפוס אכילה שמערב לא רק אכילה רבה יותר של ירקות ופירות אלא שייתכן שאכילה כזו מאופיינת גם באכילת שומן מהצומח, פחות מזונות מהחי ואולי גם קטניות ודגנים מלאים?

    אנסל קיס במחקר הידוע של "שבע הארצות" בו הוא הראה שמדינות שיש בהן צריכה גבוהה יותר של שומן רווי ונמוכה יותר של פלאבנולים סובלות משכיחות גבוהה יותר של מחלות לב,מסייג את מסקנותיות במשפט "אך גורמים אלה תלויים אחד בשני".

    להציע פלאוונולים מהדיאטה בשלב זה, ככל הידוע לנו, תמיד כדאי, משום הם נמצאים במזונות רבים שמספקים לגוף גם ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים והם בדרך כלל גם קשורים לדפוסי אכילה הנחשבים בריאים יותר.

    לצערי נראה, שכרגע אין לנו יכולת לומר מעבר לכך.

    לגבי המנגנון הגעתי למאמר שנותן איזו הצעה, אולם בשל חוסר התמצאותי בתחום, אעתיק את התקציר כלשונו:

    Quercetin belongs to the flavonoids family, which is present in most of the plants including fruits, vegetables, green tea and even in red wine having antioxidant activities. It is available as a food supplement in the market and has physiological health effects. Quercetin has anti-inflammatory, anticancer and anti-prostate activities along with its beneficial effects on high cholesterol, kidney transplantation, asthma, diabetes, viral infections, pulmonary, schizophrenia and cardiovascular diseases. Quercetin possesses scavenging potential of hydroxyl radical (OH-), hydrogen peroxide (H2O2), and superoxide anion (O2-). These reactive oxygen species (ROS) hampers lipid, protein, amino acids and deoxyribonucleic acid (DNA) processing leading to epigenetic alterations. Quercetin has the ability to combat these harmful effects. ROS plays a vital role in the progression of Alzheimer's disease (AD), and we propose that quercetin would be the best choice to overcome cellular and molecular signals in regulating normal physiological functions. However, data are not well documented regarding exact cellular mechanisms of quercetin. The neuroprotective effects of quercetin are mainly due to potential up- and/or down-regulation of cytokines via nuclear factor (erythroid-derived 2)-like 2 (Nrf2), Paraoxonase-2, c-Jun N-terminal kinase (JNK), Protein kinase C, Mitogen-activated protein kinase (MAPK) signalling cascades, and PI3K/Akt pathways. Therefore, the aim of the present review was to elaborate on the cellular and molecular mechanisms of the quercetin involved in the protection against AD.

    Zaplatic E, et al. Life Sci 2019 – Review. PMID 30914316

  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
ניוזלטר דצמבר 2020

ניוזלטר דצמבר 2020

ניוזלטר נובמבר 2020

ניוזלטר נובמבר 2020

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
לביבות ירק אפויות בתנור

לביבות ירק אפויות בתנור

סופגניות אפויות מקמח כוסמין מלא

סופגניות אפויות מקמח כוסמין מלא

"בשעה טובה" – מתי לאכול מה ומה לאכול מתי. Chrono-nutrition  – המדע 'העל זמני' של התזונה. מאת הדיאטנית לימור בן חיים.

"בשעה טובה" – מתי לאכול מה ומה לאכול מתי. Chrono-nutrition – המדע 'העל זמני' של התזונה. מאת הדיאטנית לימור בן חיים.

 
תגיות
תגיות
אומאמי אנטיאוקסידנטים ארוחת בוקר בריאות ברת קיימא גלוטן גלידה הפחתת נתרן הפחתת סוכר חלבון חנוכה טבעונות טכנולוגיה יוניליוור יוניליוור העולמי ילדים ילדים ותזונה ירקות מדיה חברתית מחקר מים קרים מענקים מרגרינה ניוזלטר נסטור ליפובצקי נתמכי ראיות סוכר סיבים תזונתיים סנסוריקה ספורט עמותת עתיד עצירות פייסבוק פריכיות קארדיף קולטני קור שיבולת שועל שיווק דיגיטלי תה תוכן שיווקי תזונה תזונה בריאה תזונת ספורטאים תלמה תעשיית המזון
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
  • שאלות ותשובות
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2020
    גלילה לראש העמוד