קצת הפתיע לראות שדווקא צריכה גבוהה יותר של חלבונים מהחי הייתה קשורה לירידה גדולה יותר במקרי שבץ, יותר מאשר צריכת חלבונים ממקור של ירקות. הייתי תחת הרושם ההפוך , כלומר שדיאטה ים תיכונית או צמחונית קשורות לסיכון נמוך יותר לתחלואה קרדיווסקולרית
קצת הפתיע לראות שדווקא צריכה גבוהה יותר של חלבונים מהחי הייתה קשורה לירידה גדולה יותר במקרי שבץ, יותר מאשר צריכת חלבונים ממקור של ירקות. הייתי תחת הרושם ההפוך , כלומר שדיאטה ים תיכונית או צמחונית קשורות לסיכון נמוך יותר לתחלואה קרדיווסקולרית
התוצאות הפוכות:
הסיכון לכלל סוגי אירועים מוחיים ואירועים מוחיים איסכמיים היה קטן ב-40% ו-40%, בהתאמה, באלו ברבעון העליון של צריכת חלבונים מירקות, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון. מנגד, בנבדקים עם צריכת החלבונים הרבה ביותר מבעלי חיים תועד סיכון נמוך ב-53% לדימום תוך-מוחי.
המנגנון המוצע על ידי החוקרים:
למרות שחלבון מהצומח מכיל פחות חומצות אמינו חיונית,ארגינין שהוא חומצת אמינו לא חיונית, הוא בעל השפעה מפחיתת לחץ דם.